Covershoot (the making of)

Covershoot MIJN Magazine

MIJN Magazine is een Achterhoeks magazine dat maandelijks huis-aan-huis wordt verspreid. Dit magazine is al jaren diep geworteld in de Achterhoek dat het inmiddels niet meer weg te denken is. Interviews met bekende en minder bekende Achterhoekers en spraakmakende rubrieken geven MIJN Magazine een geheel eigen identiteit waarmee het zowel jong en oud aan zich weet te binden.

Elke maand laat een man, vrouw of een koppel zich voor de camera van de mooiste kant zien.  Stoer of juist sexy. De resultaten zijn te zien op Page 6.  Als fotograaf maak ik sinds januari de Page 6 reportages. Voor de april uitgave was het de beurt aan model Christel Provoost, 22 jaar en woont in Doetinchem.

Christel neemt dit jaar deel aan de Miss Beauty of Gelderland 2020 verkiezing. We kozen daarom voor een glamour stijl, om nog meer nadruk te leggen op haar beauty. Ik werk meestal met een moodboard om met de juiste kleding, accessoires en een beeldthema naar een resultaat toe te werken.

Als fotograaf houd ik er van om een verhaal in een reportage te brengen en als ik aan miss verkiezingen denk, dan denk aan spiegels. Ik weet niet waarom, misschien wel een beetje cliché, maar dat is wat bij me opkomt. Nu hebben we een studio vol met allerlei kleding, props en doeken, dus genoeg om uit te kiezen. Een zilverkleurig doek, een antieke handspiegel, handschoenen en een nepbonten kraag was voldoende. Christel had zelf voor lingerie en de jas gezorgd, precies zoals in het moodboard afgesproken. Alles volgens plan.

Ik ging uit van daglicht via een raam, maar op de dag van de fotoshoot was er te weinig daglicht te bekennen. Daarom koos ik voor continue licht lampen met een daglichtkleur. Christel volgt de opleiding Make-up & Hair Artist dus visagie had ze zelf perfect geregeld.  Voor magazine serie is het belangrijk om circa 5-6 sterke beelden te maken die een samenhang hebben. Dus de sfeer, licht, kleur en thema zijn steeds de rode draad. De beelden hierboven zijn na afloop samen afgestemd en heb ik verder uitgewerkt in photoshop. En als toetje zat er een prachtige coverfoto tussen!

Wil jij net als Christel ook op Page 6? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij de volgende keer wel voor mijn camera en in de schijnwerpers!

Groeten Robin