The Portrait Challenge

The Portrait Challenge

The Portrait Challenge

Helaas zitten velen van ons thuis om er samen voor te zorgen dat we de verspreiding van het Corona virus een halt toe brengen. Fotograaf, model, visagist, stylist etc, zijn creatieve geesten die momenteel weinig kunnen doen.
Fotograaf Robin Sommers en model Ankie van Kasteren zaten met hetzelfde probleem. Mooie ideeën voor een fotoshoot, maar momenteel geen mogelijkheden. Maar uh…? Kunnen we dat niet “online” doen? Dat de fotograaf de aanwijzingen geeft en het model het probeert uit te voeren? En hoe gaat dat dan werken? We gaan het proberen en er zijn vast velen die met hetzelfde zitten. Daarom hebben we deze Challenge bedacht.

Wat betekent The Portrait Challenge?

Er zijn twee categorieën:
  1. Zelf portret: dit kan een model thuis zelf doen, misschien voor een raam met daglicht of een lamp in de keuken of een continue lichtbron. Je maakt de foto met je smartphone of camera op statief. Je bewerkt de foto met een bewerkings app op je smartphone of in een bewerkingsprogramma.
  2. Team shoot: dit is wat complexer want je gaat met een team online bedenken welke beeld je wilt maken en hoe je dit gaat uitvoeren. Via Teams of TeamViewer kun je met elkaar in contact komen en samenwerken. De fotograaf kan materiaal toezenden of aanwijzingen geven, visagist en stylist kan het model helpen. Een leuke uitdaging!

En dan?

Als je tevreden bent stuur je het resultaat samen met een behind the scenes foto en een korte uitleg als een bericht naar deze Facebookpagina of Instagram. Uiteraard alle deelnemers vermelden.
De beheerders bekijken dagelijks de ingezonden posts en plaatsen het resultaat op Facebook en Instagram.

The Portrait Challenge Award 2020

Uit de inzendingen wordt door het publiek en een jury de besten gekozen. Volg de berichten over de The Portrait Challenge Award.
Wij wensen jullie ondanks alles veel gezondheid en creativiteit toe. Stay home, stay safe and be creative!
Groetjes Ankie en Robin