BIKKELS voor bikkels

Fotograaf Robin Sommers presenteert boek BIKKELS

door Sjaak Reumer,  Stem van Montferland 3 maart 2020

Fotograaf Robin Sommers heeft de saamhorigheid en loyaliteit, gedeeld verdriet en humor vastgelegd, die als een rode draad door de 9-daagse fietstocht van Bergh in het Zadel loopt. Het boek is een fotografische ode aan de fietsers van die tocht.

Robin Sommers: “De sfeer tijdens de fietstocht was fantastisch en ieder fietst met zijn of haar eigen verhaal. Steeds was ik op zoek naar de vertaling van die sfeer en emoties in de foto’s. Het boek is een fotografische ode aan de bikkels die tijdens de monsterfietstocht voor de kankerbestrijding hebben afgezien voor elkaar en voor anderen.”

Bij de presentatie van het boek, die plaatsvond in de winkel van Studio Sommers in ’s-Heerenberg, waren ook Mirjam Lems en Simone Pastoors aanwezig die respectievelijk hebben getekend voor de opmaak en de teksten in het boek. Beiden zijn ook actief voor het blad van Bergh in het Zadel, De Ambassadeur.

Zwart-wit

Robin Sommers wilde met zijn boek een bijdrage voor Bergh in het Zadel genereren. “Tijdens de tocht heb ik heel veel renners gevraagd of ik ze voor het boek mocht fotograferen. De meesten zeiden ‘ja’, voor sommigen hoefde het niet, vandaar dat niet iedereen in het boek staat. Alle foto’s in het boek zijn in zwart-wit gemaakt. Dat geeft het beste het afzien van de ‘bikkels’ weer. Ik vind het prachtig dat Hennie Kuiper, oud-wereldkampioen wielrennen en in 1983 winnaar van Parijs-Roubaix, bereid is geweest het voorwoord voor mijn boek te schrijven.”

Namens Bergh in het Zadel sprak voorzitter Theo Mijnen zijn waardering uit voor het initiatief van Robin Sommers: “Weer een prima activiteit, die ons helpt in onze strijd tegen die vreselijke ziekte, kanker.”

Het eerste exemplaar van ‘Bikkels’ werd door Robin Sommers aangeboden aan Jan Engelen uit Kilder, met zijn 76 jaren de oudste deelnemer aan de tocht van vorig jaar. Ook de jongste deelnemer zou een exemplaar ontvangen, maar Thijs Verhagen (21) uit Emmerich was tijdens de presentatie met vakantie.

BIKKELS BESTELLEN?

Van het boek zijn 500 exemplaren gedrukt. Inmiddels zijn bijna 200 stuks verkocht. Het boek is verkrijgbaar bij Fotostudio Sommers aan het Stadsplein 6b in ’s-Heerenberg. Het boek kost 25 euro en de opbrengst komt geheel ten goede aan Bergh in het Zadel.

Je kunt het boek ook eenvoudig bestellen via de website www.bikkelshetboek.nl 

Ontzettend bedankt, namens ons team en stichting Bergh in het Zadel.